Geplaatst op

Cablegate als Hollywood

Het gaat bij de Amerikaanse telegrammen die door WikiLeaks op internet gezet zijn niet om een aanranding, verkrachting, sexueel misdrijf, gescheurd of ontbrekend condoom in Zweden. Wel om het falen van de Amerikaanse regering haar eigen informatie te beschermen.


Hopelijk maken de Amerikanen met hun rollende spierballen de omslag naar het verstand. Erkennen ze dat de oorzaak voor het lekken van Cablegate in eigen huis ligt. Openbaarmaking van geheimen zorgt voor een verheviging van de strijd in de politieke arena. 

Julian Assange tot hoofdrolspeler bombarderen past in de Hollywood-traditie. Deze verteltraditie laat de structuur onbenoemd en brengt alles terug tot de ontwikkeling van personen. Dit soort filmmaken stelt nooit de macht aan de orde en draait om winstmaken.

Zweedse schijnbewegingen met condooms vallen niet uit de lucht. In 1933 speelt Greta Garbo Koningin Christina. En wat overkomt haar? Ze wordt verliefd op de Spaanse ambassadeur. Vermenging van staatszaken en liefde is aantrekkelijk. 

Foto: Greta Garbo in Queen Christina van Rouben Mamoulian, 1933

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s